Publicerad 2009-08-16

Löderups Gris visar nya stallbyggen

Löderups Gris visar nya stallbyggen

visar sin pågående nybyggnation av svinstallar

för 336 suggor integrerad produktion med serostatus

på Södergård i Löderup

måndagen den 24 augusti 2009.

mellan kl 15:00 - 18:00.

Grillat och fika kommer att serveras.

Anmälan senast fredag 21 aug till Scan Direkt 0771-500500 eller loderupsgris@thuresson.biz


Medverkande presenterar sin del i bygget:

Scan

 

Lantmännen,

 

KEBAB och Finja Betong,

 

Skiold Datamix,

 

Färs o Frosta Sparbank

 

Hushållningssällskapet

Anders Olsson

 

 

Hagströms Transport AB

 

 

LRF-Konsult

Håkan Andersson

Conny Nyhlin

Lindstens Elektriska AB

 

J-O stalldesign & management

Jens-Ole Laustsen

 

Ramsta Robotics AB

 

Lindholms Värme AB

 

På Södergård byggs för tillfället stallar för uppfödning av grisar. Målet är att skapa en anläggning med bästa djuromsorg och bästa arbetsmiljö. Löderups Gris AB skall vara en attraktiv arbetsplats för 5 personer som skall i ett lönsamt företag föda upp ca 8000 grisar per år. Kontrakt har tecknats med Nordic Genetics att bedriva renrasavel med Svensk Yorkshire.

För tillfället i augusti är betäckningsavdelningen med inredning klar samt halmladan. I suggstallet med dräktighetsavdelning och tillväxtavdelning och grisningsavdelning pågår byggnationen. Slaktsvinsdelen är inte påbörjad. En av tre gödselbrunnar är färdig.

Besökande måste respektera ett strikt smittskydd. Personer med minsta misstanke om influensa har inte tillträde. Skodon och kläder får inte ha varit i kontakt med grisar eller där spår av grisar har förekommit. Givetvis skall du ha duschat. Avgränsningar på gården måste följas.

Löderups Gris AB (VD Johan Thuresson) ägs av Thuressons i Löderup Lantbruk AB (VD Torsten Thuresson) och Sveriges Djurbönders Tillväxtbolag (VD Mats Roos), som hälsar alla intresserade välkomna till denna enda visning i större grupp före insättning av de första grisarna.

Se vidare information på Södergårds hemsida, där det finns en blogg med bilder om den pågående byggnationen med ritningar och beskrivning under presentation.

http://sodergard.just.nu