Publicerad 2009-12-10

Sveriges Grisföretagare flitigt med i debatten

Sedan Djurrättsalliansens presentation av påstådda missförhållanden i svenska djurstallar har debatten om den svenska grishållningen varit intensiv. Sveriges Grisföretagare har med Annika Bergman i spetsen varit har flitigt i elden och i tidningar, radio, TV och webbinslag sakligt informerat om svenska grisar och hur uppfödningen går till i Sverige.

Många grisföretagare landet runt, med egna grisar, har också ställt upp i både intervjuer och med reportage hemma på gården. Sammantaget kan konstateras att den bild som Djurrättsalliansen förde ut (med hjälp av startinslaget i Sveriges Radio ekot den 24 november 2009), inte ger en rättvisande bild av svensk grisproduktion.

Här nedan presenterar vi länkar till några av alla de inslag som har förekommit i etern där företrädare för grisnäringen har fått möjlighet att berätta om hur det ser ut. Observera att många radio- och TV-inslag ligger kvar en begränsad tid och det kan därefter vara svårt att hitta dem. Ju längre tid som går, desto större är risken att länkarna nedan inte fungerar.

Men nu den 10 december 2009 kan du gå in på följande inslag från november och december 2009:

Smålandsnytt 24 nov. Intervju Annika Bergman. Platsen är Elmia, Jönköping under Grisföretagardagen

Sveriges Radio 24 nov. Samtal mellan Annika Bergman, Bo Algers och studioreporter

TV4 26 nov. Gårdsbesök hos Roger Wässman, Tallmyra gård

Sveriges TV2 1 dec. Debattprogram med många deltagare, bl a Annika Bergman

Sveriges Radio 1 dec. Studioett, debatt mellan Annika Bergman och djurrättsalliansen

TV, Tvärsnytt 9 dec. Intervju med Annika Bergman