Publicerad -

Nyhetsarkivet

 

2006-06-27 Lars Hultström omvald som ordförande
Stämmoförhandlingarna avlöpte på ett smidigt sätt under ett knappt tvåtimmarspass på torsdagen den 15 juni 2006. Vi rapporterar här om omval av Lars Hultström som ordförande, en stadgeändring, höjda serviceavgifter och fortsatt extra en-krona till Svensk Köttinformation.
2006-06-27 Välkomna till Bollerup 2007

Skål för nästa årsstämma som hålls i Skåne! Boka in den 19-20 juni 2007 och ställ siktet mot Österlen.
2006-06-27 Annika Bergman avtackades
2006-06-27 Malin Brättemark
2006-06-27 Catrin Siverskog
2006-06-27 Hans Carlsson
2006-06-27 Full fart inom Sveriges Grisproducenter
'L 100:an framgång men avräkningspriset otillräckligt'

Stärkt av uppskattande ord från många håll inom den svenska grisbranschen, kunde ordförande Lars Hultström berätta om 2005 års intensiva arbete.
Det fanns en positiv grundton i hans inledningsanförande i Vadstena men sin vana trogen var han inte nöjd. I varje fall inte med det svenska avräkningspriset.
Lars presenterade också en vision till år 2008.
2006-06-27 Mål: 'Bästa konkurrenskraften i EU'
Verksamhetsledare Margareta Åberg Andersson (bilden) berättade om 2005 års verksamhet inom Sveriges Grisproducenter.
2006-06-27 Peder Larsson, vd ICA Sverige: Vill ha svenskt griskött men merbetalningen ytterst liten
Peder Larsson sa, såsom ICA sagt vid flera av Sveriges Grisproducenters årsstämmor, att ICA köper mer svenskt kött än någon annan, räknat både i kronor och i procent av marknaden, och att de skulle köpa ännu mer svenskt griskött om det fannas att tillgå.
- Våra kunder vill ha svenskt kött.
2006-06-27 Åke Modig talade under rubriken 'utmaningar och möjligheter'
- Fem månader som vd för Swedish Meats. Vad gör du?
Per-Inge Pålsson gick ut hårt i frågestunden med Åke Modig. Pålsson sa att många förväntar sig en lite tydligare vd som visar vad han vill och vad han gör.
- Intäktssidan har tagit mycket tid. Och under senare tid har strukturfrågan och sökandet av partner också tagit tid, svarade Modig.
2006-06-27 Svenskt griskött men okänd kyckling
Sin vana trogen kontrollerade denna tidning köttråvarornas ursprung under stämmodagarna.
2006-06-27 Lunchköttet svenskt? Ja!
Stämmolunchen på torsdagen tillagades av Vadstena Värdshus vid Rådhustorget, ett stenkast från Vadstena slott där stämman hölls.
2006-06-27 Referat från Sveriges Grisproducenters årsstämma i Vadstena 2006
Läs på länkarna nedan referat från Sveriges Grisproducenters årsstämma den 15-16 juni 2006 och de föredrag som hölls.
2006-06-27 Pristagarna
Under stämman delades ett antal pris ut till framgångsrika grisproducenter.
2006-06-27 Fyra föreläsare fick uppdraget: Sänk produktionskostnaden med en krona
Östergötlands Grisproducenter gjorde ett lovvärt försök att i seminarieprogrammet få in producentnära frågeställningar. Hit räknas uppdraget 'sänk produktionskostnaden med en krona per kilo'.
2006-06-27 Grattis Anneli Svensson Årets Medarbetare
Utmärkelsen Årets Medarbetare tilldelades i år Anneli Svensson.
2006-06-27 Bäst Smågris
Erland och Ann Jacobsson, Broby, Ljungbyholm.
2006-06-27 Bäst Slaktgris
Bröderna Andersson (Gunnar på bilden), Tyskagårdens Maskinstation, Järpås, Lidköping.
2006-06-27 Bäst Livsvin
Sören Johansson, Persbo gård, Ransta.
2006-06-27 Stämmoförhandlingar och föredrag
Läs på länkarna nedan referat från den första dagens föredrag och stämmoförhandlingar.
« Föregående sida 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 Nästa sida »